30 august 2007

CARACAL - Orasul celor 7 Minuni




Municipiul Caracal este al doilea oraş ca mărime din judeţul Olt. Este situat la 55 km de Craiova. Ca poziţie geografică municipiul Caracal este situat în Câmpia Romanaţiului. De la est la vest este străbătut de râul Gologan, ale cărui ape sunt canalizate subteran pe cuprinsul localităţii.
Situat în câmpia Romanaţiului, Caracalul este plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui ţinut încă din preistorie. Stau dovadă descoperirile arheologice din vremurile paleoliticului, neoliticului şi din epoca bronzului.

2 comentarii:

  1. desi am 52 de ani si sunt nascuta in romania (bucuresti), nu am reusit, pana la aceasta varsta sa ajung in orasul caracal. despre acest oras, nu stiam decat celebra zicala, pe care am auzit-o de fiecare data cand cineva pomenea numele orasului, cu acel car din care s-au rasturnat prosti si asa a luat fiinta orasul. mi se pare teribil de nedrept si am promis din ziua in care am vazut orasul sa fiu o ferventa aparatoare a tot ce inseamna caracal. m-am plimbat prin parcul orasului, am vazut foarte multe case si am tras o concluzie: orasul nu-si merita trista soarta de a fi etichetat asa cum se stie. am vazut o multime de case vechi care pot concura cu altele mult vestite, coloanele din pridvorul caselor care au un farmec deosebit si am constatat ca sunt vestigii modificate ale coloanelor cladirilor din epoca romana. desi era iarna, sotul meu (care este nascut in caracal) m-a scos la o plimbare romantica in parc. acolo am facut o alta constatare: pentru un oras asa de mic, parcul este foarte mare si este dovada vie a aceleiasi epoci despre care am pomenit. pacat ca nu s-a facut aport de capital pentru dezvoltarea orasului, asa cum s-a intamplat cu slatina. sau, poate mai stii? tot raul spre bine; cine stie ce blocuri noi si hidoase ar fi aparut in locul fermecatoarelor case?
    as mai avea multe de scris si poate am s-o fac, dar acum as dori sa dau un singur sfat: este necesara o mai mare reclama despre acest oras. trebuie cunoscut prin toate mijloacele, pentru ca este pacat! (berta_ben@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu intelegeam pana acum vorba aia “La Caracal s-a rasturnat carul cu prosti”, dar dupa ce am citit cele 7 minuni mi-am dat seama ca este posibil (glumeam).

    1. S-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior;

    2. A luat foc sediul pompierilor;

    3. S-a furat usa politiei;

    4. Cimitirul e pe strada Invierii;

    5. Brutaria e construita pe strada Foametei;

    6. Inchisoarea e pe strada Libertatii;

    7. Exista o singura scoala si se numeste Scoala nr. 2

    Oricum, sunt pure coincidente. Nu poti cataloga astfel oamenii, si nici nu putem generaliza.
    Dar sunt amuzante.

    RăspundețiȘtergere